Bra prylar för dig som supporter

Sporten är ingenting utan supportrar. Genom att bära en T-shirt eller andra prylar kan du visa vilket lag du hejar på. Du kan enkelt shoppa på nätet och hitta en pryl eller flera som passar dig.

Supporterkultur inom fotboll

Sverige har en stark supporterkultur inom fotboll. Antalet personer som ser fotbollsmatcher under en säsong är runt 2,5 miljoner. Det är inte ett enda land i Europa som kan mäta sig med den siffran i dagsläget. För många i Sverige är det viktigt att heja sin klubb till vinst under varje match. Det gäller både hemma- som bortamatcher.

Trots att det kostar skattepengar att se till att säkerheten fungerar under matcher bidrar fotbollen med mycket till samhället, inte minst när det gäller samhörighet. Många känner sig gladare då de får umgås med andra supportrar och för vissa är det en stor del av livet.

Negativitet kring supporterkultur

Ibland har det uppstått flera situationer som har lett till att folk tycker illa om supporterkulturen. Trots att det är flera tusen som ser en match och endast några få som beter sig illa får alla skulden. Det är speciellt inom fotbollen som negativa händelser har väckt debatt. Klubbarna arbetar dock hårt på att hålla stämningen så bra som möjlig under matcherna.