Fotbollskanalen

Fotbollskanalen.se är en svensk nyhetssida som enbart fokuserar på fotboll. Sidan drivs av TV4-gruppen och är idag en av det mest besökta nyhetssidorna i Sverige. Fokuset har sedan starten på sidan endast varit svensk och internationell fotboll och denna nisch har gjort att de har skapat en sida som dagligen lockar till sig besökare som vill läsa om fotboll.

Fotbollskanalen har även under åren drivit flera olika TV-program, bland annat ”Fotbollskanalen Europa”, ”Club Calcio” och ”Superlive”. De här programmen har både sänts på TV4 och på fotbollskanalen.se, vilket har gjort att sidan har synts i flera sammanhang. Då TV4-gruppen äger rättigheterna till de svenska ligorna sänder även fotbollskanalen de matcherna, vilka du kan se om du är kund hos TV4/Cmore.

Svensk fotboll

Fotbollskanalen har ett väldigt stort fokus och rapporterar ständigt med information och nyheter om de två största serierna för herrar i Sverige, Superettan och Allsvenskan samt den högsta serien för damer, Damallsvenskan. Här samlas nyheter, statistik och resultat kring vad som händer i ligorna. Du som besökare kan även se highlights och intervjuer från matcher som spelas i dessa serier.

Utländsk fotboll

Fotbollskanalen.se har även bevakning och nyhetsuppdateringar kring de stora ligorna runt om i Europa. Du får dagliga uppdateringar kring dessa ligor och nyheter kring vad som händer ute i Europa. Det får du genom deras egna program som heter ”Headlines”, vilket dagligen går igenom de största nyheterna som hänt ute i fotbollens Europa. Övrigt fokus ligger mycket på ligor och lag som innehar svenska spelare.

Övrigt på sidan

Förutom att leverera nyheter om fotboll på fotbollskanalen finns det även flera olika bloggar på sidan som bloggar om olika ämnen relaterade till fotboll. Du kommer även hitta flikar på sidan där du hittar resultat från olika ligor runt om i världen, tipshörna med olika bettingtips samt ”Min profil” där du kan skapa din egen profil och välja vilka lag/ligor du vill få nyheter om.