Bra källor för sportnyheter

Är du intresserad av sport? Då finns det ett flertalet sätt att ta del av de senaste sportnyheterna på, till exempel via tidningar, internet, TV och radio. I Sverige finns det några former av sportrapportering som har hängt med sedan långt tillbaka i tiden och som lever kvar än idag. Några exempel på klassiska svenska sportprogram på TV är Sportspegeln och Sportnytt och på radio har vi Radiosporten som också har funnits med länge. Det finns även nyare sportprogram på exempelvis den TV4 och där heter programmet TV4-sporten. De olika programmen har olika karaktär och såklart även olika programledare.

Sportnytt och Sportspegeln

Sportnytt på SVT har funnits med sedan 1970-talet och har haft många kända frontfigurer som programledare genom åren. Detta program är en bra källa för rapportering av sportnyheter då de håller en hög kvalitet och har koll på läget. Sportnytt sänds varje dag i SVT1 och ibland i SVT2. Sportspegeln är ett sportprogram som sänds varje söndag i SVT1. Detta program har en lite annorlunda vinkel och har funnits med i TV-rutan i mer än 50 års tid, vilket är snäppet längre än Sportnytt. Här djupdyks det lite mer i sportrapporteringen och fokuserar mer på porträtt och bakgrund och inte bara på resultat.

Sportbladet

Sportbladet är en tidning om sport och med resultatrapportering som sedan år 2000 varje dag följer med tidningen Aftonbladet. Det som utmärker tidningen är att den trycks på rosafärgat tidningspapper. Sportbladet har cirka en miljon läsare varje dag och är en av Sveriges mest populära källor för att få den dagliga sportrapporteringen. Sportbladet finns dessutom att ta del av via internet, precis som många andra tidningar. På så sätt får du lätt snabba uppdateringar kring resultat och annat. Detta kan vara av stor nytta om du vill spela på sport, här har du bra information om det. Du kan även göra sökningar via internet och hitta de former av sportrapportering som passar dig. Idag finns det även appar att ladda ner för detta syfte.