Sportnytt

Sportnytt är programmet som har rullat hemma i vartenda svenskt hushåll och som år efter år har hållit oss underrättade kring vad som händer i sportens värld. Sportnytt är ett program som de flesta av oss känner till och än idag uppskattar något enormt.

Programledarna må ha bytts ut under tidens gång men programmets idé och syfte har alltid varit detsamma. Vecka efter vecka har Sportnytt försett oss med det senaste inom sport, både den inhemska men också det som har hänt utanför Sveriges gränser. Vad det är som gör programmet speciellt är svårt att sia om men klart är att det är väldigt uppskattat.

Sportnytt i jämförelse med andra medier

Idag kan den som gillar sport få tag på information vart som helst ifrån. Mobilen, datorn eller dagens tidning ger oss all den information som behövs för att hänga med inom sportens senaste händelser. Trots inflationen av sportmedier står sig ett program som Sportnytt fortfarande starkt gentemot andra sajter inom samma genre. Kanske är det just den där känslan som fyller kroppen när vinjetten börjar rulla som får Sportnytt att hålla måttet trots en hel del år på nacken. En sak som är säker är att Sportnytt inte kommer lämna TV-rutan på många år, något vi såklart är glada över!

Inriktning på inhemsk sport

Under den senaste tiden, i och med de dyra sändningsrättigheterna som har kommit med all utländsk sport, har Sportnytt fått rikta in sig mot den svenska scenen. Programmet har mer och mer gått mot att bli ett program som fokuserar på svenska sporthändelser och inte lika mycket på vad som händer i utlandet i till exempel Premier League eller La Liga. Föredras ligor som Allsvenskan eller SHL är Sportnytt fortfarande det perfekta programmet att luta sig tillbaka mot då experter förmedlar nyheter i ett bra och sammanfattande format. Kort sagt kan det sägas att Sportnytt höjer intresset kring den svenska sporten.