När din sport gett dig någon skada

Det är lätt hänt att du skadar dig när du idrottar. Ju äldre du blir desto lättare blir det, speciellt om du inte värmer upp på ett korrekt sätt. Skador kan dock vara av olika svårighetsgrad och de tar olika lång tid att läka.

En vanlig sträckning eller bristning kan du exempelvis ordna till hemma på egen hand genom tillräckligt med vila. Om det är en större skada på muskler eller skelett kan du behöva professionell hjälp och i värsta fall kan en operation vara nödvändig.

Leta efter en naprapat

Det är viktigt att du tar hand om en skada så tidigt som möjligt. Då kommer du att bli frisk fortare och slipper förhoppningsvis komplikationer. För att ta reda på vad du behöver göra är det bra om du går till en läkare eller naprapat som kan undersöka dig. Sedan kan ni tillsammans komma fram till hur den bästa vägen framåt ser ut.

Om du inte redan har en naprapat som du går till regelbundet kommer du att behöva hitta en som kan hjälpa dig med din skada. En bra början är att hitta naprapat online som du kan bolla lite tankar med. Efter det kan du bestämma dig för om det känns rätt eller ej.